18/2/2021
כל סוג של יזמות היא הימור. בין אם מדובר בסטארטאפ או ברצון של ארגון גדול, עצם הרצון לנסות רעיון חדש מייצר אתגרים רבים ומגוונים, כיצד מודל הסטודיו יכול לסייע לצמצם סיכונים ולהציע מסלול מהיר יותר?
לפוסט המלא >
11/2/2021
נכון שהיא הכוכב של הרגע, אבל שלל אפליקציות אודיו נוספות צוברות מיליוני משתמשים חדשים שעושים מגוון שימושים מדהימים במדיום האודיו. מה הוביל לצמיחה הזו דווקא עכשיו? סיכום #2 שעוקב אחרי המגמה.
לפוסט המלא >
4/2/2021
היא נחשבת לה-דבר החם בעולם הסושיאל, מארק צוקרברג כבר פעיל ואפילו התארח בה בדיון פתוח, ויש שאומרים שלהבדיל מפייסבוק וטוויטר, קלאב האוס שומרת על מרכיב האקסקלוסיביות, בדיוק כמו בחיים האמיתיים. הכירו את מהפיכת ה- Social Audio
לפוסט המלא >
28/1/2021
No Filter" הוא ספרה המופלא של שרה פרייר, המדבר על העליה וההצלחה של אינסטגרם לא רק כחברת טכנולוגיה, אלא גם כתופעה תרבותית וחברתית בין לאומית. בחרתי לשתף בכמה תובנות הקשורות להצלחה המטאורית של השקתה בשלבים הראשונים.
לפוסט המלא >
14/1/2021
אני עוקב כבר מספר שנים אחרי חברת חיזוי המגמות The future laboratory. עם תחילת 2021 ואחרי שנה שתיכנס לספרי ההיסטוריה, הם השיקו דו"ח טרנדים חדש וטרי שנקרא Future Forecast, בחרתי לשתף חלק מהם.
לפוסט המלא >
7/1/2021
האם נכון להניח שתמיד האנדרדוג הוא גם הרעב יותר? שני דברים קרו לי השבוע שהוביל אותי לכותרת הזו.
לפוסט המלא >
24/12/2020
התחלתי להאזין לספר החדש של סקוט גאלווי שנקרא "Post Corona", העוסק, איך לא, בהשפעה הרחבה שיש ועוד תהיה למגפה על העולם בכלל ובמיקוד של חברות הטכנולוגיה. ריכזתי כמה תובנות לגבי הסיבות שבגללן אמזון מובילה את טבלת החברות שהגיעה הכי מוכנה למשבר, ומה הענף הבא שהיא כנראה תרצה לשבש.
לפוסט המלא >
17/12/2020
בשנת 2014 פייסבוק שילמה סכום אסטרונומי של 19 מיליארד דולר תמורת וואטסאפ, הרכישה הגדולה ביותר איי פעם שפייסבוק ביצעה נכון להיום. אז השאלה המתבקשת היא למה? מה היא ראתה בוואטסאפ שהצדיק סכום מטורף כל כך?
לפוסט המלא >
3/12/2020
אפליקציית רובינהוד הושקה ב-2013 ומאז עיצבה מחדש את ענף ההשקעות, עם עשרות מיליוני משתמשים פעילים, בעיקר צעירים שזהו המפגש הראשון שלהם עם עולם המסחר בשוק ההון. מה רובינהוד עושה אחרת? ומה אפשר ללמוד ממנה?
לפוסט המלא >
29/10/2020
תובנות מספר מעולה, שבמשך תקופה ארוכה תכננתי להגיע ולקרוא אותו, וכעת החלטתי שאני פשוט צולל לתוכו למרות עומס תכנים שמעסיק אותי. הספר מנתח לעומק את עידן הפלטפורמות הדיגיטליות, מושג שקיבל וממשיך לקבל משמעות ייחודית בעולם שבו לא רק קטגוריות עסקיות משתנות ומתעצבות מחדש חדשות לבקרים, אלא כלכלות שלמות, בעיקר בזכות מאפיינים ייחודיים של אותו מודל עסקי של הפלטפורמות השונות.
לפוסט המלא >
24/10/2020
אני עוקב כבר שנים אחרי העשייה המדהימה של גארי הוסטוויט (Gary Hustwit), במאי ויוצר סרטים דוקומנטריים בעולמות העיצוב (Helvetica, Objectified, Rams). לכן שמחתי לגלות בדיוור האחרון שלו הזמנה לצפייה ב-"The map"', דוקומנטרי חדש וקצר המתעד את העבודה המדהימה שעשו בסוכנות הדיגיטל המשובחת Work&Co בניו-יורק, עם עיצוב ופיתוח המפה החדשה של הרכבת התחתית בעיר (MTA).
לפוסט המלא >
משלב גן הילדים דרך בית הספר ועד חיינו הבוגרים, אנחנו מחוברתים סביב התפיסה שכישלון זה דבר רע שיש להימנע ממנו בכל מחיר. מדובר במטען כבד שמלווה אותנו לאורך כל חיינו ומשפיע על תפיסת עולמנו גם כמבוגרים בחיינו האישיים וכמובן שגם במקצועיים. אבל אם חושבים על זה, למה בעצם? וכיצד זה משפיע (לרעה) על יכולת החדשנות והיצירתיות בארגונים?
לפוסט המלא >
21/10/2020
החברה השיקה תכנית שנקראת "Amazon Shopper Panel", ומזמינה את המצטרפים להוריד אפליקצייה ייעודית, באמצעותה הם מצלמים אחת לשבוע קבלות מרכישות שביצעו מחוץ לאמזון, וגם נדרשים לענות על סקרים שונים, ובתמורה, אמזון תעניק להם הטבות שונות לרכישות עתידיות.
לפוסט המלא >
כנראה שזו יותר מסדרה, אלא תופעה חברתית תרבותית. הסדרה הזו זכתה בהמון "באזזז" בתוך ומחוץ לרשת. חוות דעת מגוונות לגבי איכותה, ויש לא מעט שטוענים שעצם הביקורת היא התנשאות וחוסר יכולת להנות מתוכן משודר כליל וכייפי. על זה נאמר "על טעם ועל ריח", ובכל זאת, אלו ה-"2 סנס" שלי על הסדרה.
לפוסט המלא >
לאחרונה יצא לי קצת לחשוב על המושג: "שחקני נשמה". מכירים את זה? בכל ארגון יש את אלו שמייחסים להם את התואר הזה, כשהכוונה היא כמובן עובדים שנותנים מעצמם, מתאמצים, מגדילים ראש, ואפילו מקריבים מעצמם. אבל מה זה אומר בעצם? ששאר העובדים הם לא? הם לא משקיעים יותר? או במילים אחרות: עושים בדיוק ורק את מה שהם אמורים לעשות....?
לפוסט המלא >
פיקסאר התחילה את דרכה כחברה טכנולוגיה בכלל, שניסתה לייצר תוכנה ללקוחות שונים ורק בהמשך נעזרה באותה תוכנה שפיתחה כדי לייצר בעצמה תכנים וסרטים. מאז הקמתה, פיקסאר תמיד נחשבה כפורצת דרך וחדשנית, עם עשרות סרטי קולנוע וכ-17 זכיות באוסקר. אבל מה הוביל אותה להפוך לארגון יצירתי שכזה? מה מאפיין את התרבות הארגונית שלה ומה אפשר וכדאי ללמוד ממנה?
לפוסט המלא >
אז כולנו בתוך הסגר ורגע לפני השקט המסורתי של יום כיפור, ריכזתי פה עבורכם כמה המלצות לתכנים שנחשפתי אליהם השבוע וששווה לדעתי להכיר.
לפוסט המלא >
מקבץ תמונות ודברים מעניינים שמצאתי משיטוטים ברחבי הרשת.
לפוסט המלא >
רציתי לשתף בנקודה שלא שמים עליה מספיק דגש לדעתי: ערך אמיתי שנוצר מדאטה. אין כמעט ארגון כיום שלא אוסף דאטה, מנתח אותו ומשתמש בו בצורה כזו או אחרת. אבל, יש הבדל גדול בין איסוף דאטה לבין תפיסה שגם עושה איתו משהו משמעותי.
יש הטוענים שחברות שיאמצו את התפיסה יצליחו להתאים בצורה אפקטיבית יותר שירותים, מוצרים וערך פיננסי-צרכני ללקוחות, בסיכון מופחת ובעלויות הרכשת לקוח נמוכות יותר. הערך המרכזי של התפיסה היא: שילוב הערך הפיננסי ישירות בתוך מסע הלקוח, פוגש אותו בדיוק במקום ובזמן הנכון שבו זה הכי רלוונטי עבורו.
כמו רבים מכם, היו לי לא מעט שיחות עם אנשים סביבי בתקופה האחרונה לגבי שינוי, ואיך ה"מצב" (ביטוי מעצבן, לא?) משפיע על ארגונים. האם דברים ישתנו? האם יאמצו תהליכי עבודה חדשים? האם מנהלים יפנימו שאפשר אחרת (בקטע טוב כמובן). הדעות חלוקות.
קראתי השבוע מאמר מרתק על הכוח של אמזון, כשם קוד לכל פלטפורמה רחבה ש"מארחת" נוכחות של מותגים אחרים, ובמקרה של אמזון הדיון מדבר על מסחר מקווון, בניית קשר אמוציונלי מתמשך עם לקוחות ועל הקו הדק בין נוחות וחווית לקוח לבין חיבור רגשתי אמיתי למותג. חילצתי מתוך המאמר את התמה המרכזית, למרות שכתמיד אני ממליץ לקרוא את המאמר המלא.
הדיון סביב נושא הדיגיטציה המואצת בתקופת הקורונה, כן או לא, ממשיך להתקיים, הטענה שלי היא שללא ספק יותר ארגונים ועסקים מבינים היום הרבה יותר טוב את מה שאולי חלקם פספסו בעבר: הצורך בהשקעה ביצירת תשתית טכנולוגית שתאפשר טרנספורמציה עסקית בעזרת כלים דיגיטליים.
פייסבוק הודיעה השבוע שהיא ממתגת מחדש את שירות התשלומים והעברת הכספים הדיגיטלי שלה (לשעבר קליברה), שתושק כאפליקציה תחת המותג "נובי". נובי תאפשר לכל משתמשי פייסבוק וחברות/שירותי הבת שלה (פייסבוק, מסנג'ר, אינסטגרם, וואטסאפ) לבצע העברת כספים ישירות דרך השירות, כשכל משתמש יוכל לטעון את הארנק הדיגיטלי שלו במטבע המקומי, ואז הסכום מומר למטבע הדיגיטלי של פייסבוק - ליברה.
מגמות, תובנות, מחשבות, מהלכים מעניינים מהארץ ומהעולם ועוד. טרי טרי בכל שבוע.
רוצים גם? להרשמה